neděle 28. července 2013

Bruschetta....italský předkrm


Dnes vám chci přiblížit jednu letní  mňamku, pokud ji ještě nemáte na svém jídelničku. Bruschetta 
pochází z Itálie, kde ji jako předkrm či snídani znají od 15. století. Je to vlastně opečený chléb s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem. Jak jednoduché a chutné... ostatně jako celá italská kuchyně.  Na tyto parné dny ideální jako lehlá večeře.
Pokud navštívíte  voňavý krámek U Salvátora určitě si kupte famózní směs bruschetta, kterou paní Velebilová sama připravuje.


rajčatová směs s bylinkami:
nakrájejte rajčata na malinké kostičky a smíchejte s olivovým olejem, solí, bazalkou, česnekem a výborné jsou na malinké kousíčky přidaná sušená rajčata ( ne naložená v oleji)
(ideální  a rychlé je, pokud do rajčat použijete  směs bruschetta od Salvátora, kde jsou všechny ingrediece v sušeném stavu)

Bagetky opečte na olivovém oleji ..... my je ještě mažeme česnekem jako klasické topinky, protože ve směsi je česnek sušený a není tak výrazný. Na bagetky dejte směs a nejlépe je konzumovat hned ještě zakřupava:o)
Na první pohled to tak nevypadá, ale je to ohromná dobrota:o)




Dobrou chuť a krásnou neděli z kopečku..... Monča

15 komentářů:

  1. Ale jo Moni...i na první pohled to vypadá skvěle. Máme také moc rádi:
    Mějte se u vás Na kopečku moc prima, pa Martina ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Martinko. Vy se také mějte krásně, Monča

      Vymazat
  2. To vypadá krásně.. mňam,hned bych si dala. Určitě vyzkouším..
    Krásný den ,Moniko .

    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám, Péťo, také hezký horký den, Monča

      Vymazat
  3. Moni,po každé když k Tebe zavítám čeká mě velká inspirace!Bruschettu si také dělám ,jen tam dávám někdy i papriku a peču na pánvi. Když nemám nic jen cuketu tak upeču cuketu,nebo baklažán.Vše dávám na bagetu potřenou česnekem,je to fakt velké pochutnaníčko! Ahoj ,hezké tropické dny ....přežij ve zdraví...Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dajo, Tobě také přeji klidné přežití v tropech... zítra už by mělo navečer sprchnout. Tak se snad dočkáme, pa Monča

      Vymazat
  4. Mňam! Italskou kuchyni miluju....
    Přeji hezký den a nějaký ten deštík už by to chtělo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, neboj... zítra sprchne a prý dost:o)

      Vymazat
  5. Moni, tohle je kuchaření podle mého gusta - rychlá příprava, kvalitní suroviny a strávníci mručí blahem :o)
    Krásný večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Moniko,
    další skvělá mňamka !
    Už si pomalu budu muset založit zvláštní Kuchařku na kopečku ;-)
    Včera večer jsem nevěděla co honem k večeři a zachránilo mě těsto na pizzu z mrazáku, tentokrát s listovým špenátem, česnekem, lososem a bylinkami :-)
    P.S. V 21h. při 30st. na terase z růžovým vínkem večeře neměla chybu !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to jsem ráda, že tak přišel můj recept vhod.
      Měj se krásně a děkuji, Monča

      Vymazat
  7. Moniko, tak to jsem dlouho neměli. Budu to muset napravit.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥