úterý 30. července 2013

Cuketa v červeném kabátku na rozmarýnu


Tento recept vznikl z nouze, kdy v lednici kromě zimy a cukety nic nebylo:o) A tak nám tato cuketa zachutnala, že ji děláme často. Jíme ji samotnou, či k masům.

Budete potřebovat:
4 menší cukety
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 balení loupaných rajčat v plechovce
 lžička rozmarýn4 lžíce batzalky
2 lžíce oregána
sůl
muškátový oříšek
olivový olej



Cibulku zpěním do měkka asi 10 minut na olivovém oleji. Přidám cuketu nakrájenou na malé kostičky a všechny sušené bylinky a prolisuji česnek. Rozmarýna je lepší čerstvá, ale dnes jsem ji neměla.  Přidám rajčata  a přiliji trošku vody. Vařím asi 30 minut.







7 komentářů:

  1. Od babičky jsem si zrovna dnes dvě cukety dovezla. A pořádné macandy :-) Část zřejmě padne na koláč a ta druhá se už těší na zpracování dle tvého receptu :-) Díky, vypadá to jednoduše a dobře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, jsem ráda, že jsem mohla přispět troškou do mlýna.... cuketám zdar:o)

      Vymazat
  2. Ahoj Moni,
    jů to vypadá úžasně, to co nejdřív vyzkouším, cuketu miluju. Já hodně dělám cuketu dle jejího stáří oloupu, hodím na půl, vyberu semínka a nakrouhám na tenké půlkolečka, hodím do woku na trošku sádélka, oprahnu a podleji vývarem a podusím, záležitost na 10 min. Já bych to vždy snědla celé...chi chi, ale i studené, nebo k masu, jen s bramborami nebo na opečený toust. pááááááá Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Zuzí, moc ráda Tě vidím. Chápu Tvůj postoj k cuketě:o) Já dnes snědla téměř celé dva hrnce těchto dnešních cuketových dobrot. A ještě mám v záloze cuketu na kolečka v těstíčku zapečenou se zakysanou smetanou a nivou.... mňam. Nechápu, že ji někdo nemá rád. Ona je dobrá podle toho, co k ní přidáš. Měj se moooc hezky, zdravím Tě, Monča

      Vymazat
    2. Ahoj Mončo, doufám, že sem zase dáš recept na "cuketu na kolečka s nivou". Už se těším, taky mám cuketu ráda. I

      Vymazat
    3. Určitě, jakmile dokoupím cuketu, dnes už došla:o(

      Vymazat
  3. Tak tohle jídlo je moc dobré, zkusila jsem ho udělat jednou a teď už ho vařím stále. Opravdu jednoduché a moc dobré! Dnes jsme měli omáčku s bulgurem a bylo to parádní. Zkuste... S pozdravem Gábina

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥