úterý 30. července 2013

Cuketový rendlík


Tuto dobrotu dělám doma již 14 let, když je sezóna cuket. Jídlo není nijak zvlášť fotogenické, ale o to lépe chutná, nejlépe jen s chlebem. Tak pokud nevíte co s cuketami, tady je jeden z možných způsobů úpravy. Já i manžel jej milujeme, naštěstí mám doma zlato, které sní i tato obyčejná zeleninová jídla a nemusí být na stole jen stále kus flákoty:o)

Ingredience:
asi 1kg cukety
1 vetší cibule
1-2 špekáčky ( já ale dělám i bez uzenin)
sádlo  (olej) 
1 lžíce sladké mleté papriky
větší rajčatový protlak
250ml smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek



Cibulku na sádle osmahněte do měkka v této fázi můžete na kostičky přidat i nějako uzeninu a orestovat do křupava ( špekáček... nebo něco podobně tučného).  Přidejte papriku a cuketu, kterou předem oloupete a nastrouháte na hrubo a povaříte se solí vedle v hrnci asi 4 minuty, sceďte přes síto, aby přebytečná voda odkapala. Potom už jen stačí přidat protlak, sůl, pepř, muškátový oříšek a smetanu.






Snad vám bude také chutnat....... mně tedy rozhodně. Náš kamarád Lukáš nám přivezl své domácí cuketky, tak ještě dnes udělám další receptík, který vám představím.
Krásný chladivý den od nás z kopečku:o)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥