pátek 26. července 2013

Pečené kuře s bylinkami a rozmarýnovými bramborami



Krásný den milé čtenářky.
Dnes vám chci představit opět rychlé jednoduché a naše nejmilovanější jídlo.
 Kuře rozporcuji a popatlám ( krásné české slovo, že?) jej v omáčce, kolem kuřete pokladu brambory posypané solí a rozmarýnem a "vykoupané" v olivovém oleji a dám do trouby na cca 80 minut při 200 stupních.



omáčka na kuře:
1 cibule
1 dcl kvalitního olivového oleje
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce bazalky
1 lžíce sladké papriky
1 lžička kurkumy
1 lžička rozmarýnu
1 lžíce soli
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička worchestru
(1 lžička sojové omáčky) 
1-3 lžíce kečupu

Cibulku orestuji na oleji do měkka a všechny ingredience přidám a minutku zahřeji. Touto omáčkou popatlám kuře, které jinak už nesolím, takže sůl si dejte podle své chuti. Přiznám se, že to množství bylinek měním pokaždé. Je to zase můj výmysl a kuře chutná pokaždé trochu jinak, někdy přidám i zázvor, jindy uberu nějakou z bylinek, někdy vynechám rozmarýn..... zkrátka záleží na vašich chuťových pohárcích. Ale rozhodně nevynechejte provensálské koření. Sojovou omáčku poslední dobou v kuchyni omezuji, protože je v ní hodně glutamátu:o(






.... dobrou chuť od nás z kopečku......





3 komentáře:

  1. Hmmm tak zase super recept, kdyz sem date kazdy dem jeden takovyhle recept odpadne mi starost CO varit ;-)

    Krasny den Radana

    OdpovědětVymazat
  2. :-) dělám něco podobného, ale ve větším množství....dcerky sice baští jak vrabečci, ale tohoto kuřátka si nandají fest.....:-)

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥