čtvrtek 19. září 2013

... rychlá domácí paštika....



... pěkný večer milé čtenářky....
Už dlouho jsem nezařadila žádný recept, tak to dnes chci s radostí napravit.
Tuto paštiku jsem si zcela vymyslela, nepeču ji, nekonzervuji žádným tukem a je opravdu blesková.
Pokaždé je trochu jiná, záleží na množství masa a použitém koření, na poměru jater k masu.....


Základ je cibulka zpěněná na sádle či slanině. Já už k cibulce přidávám sušený rozmarýn a sůl, přiklopím pokličkou a cibulku dusím asi 7 minut. Poté přidám na kostičky nakrájená kuřecí prsa ( nebo krkovičku) a kachní játra ( pokud neseženete, použijte kuřecí, ale né vepřová, ta nejsou tak jemná). Jeden díl masa na jeden díl jater.
Maso orestuji asi 4 minutky a přisypu koření: bazalku, provensálské a paštikové koření od Salvátora.
Zaliju vařící vodou, aby maso ještě koukalo, nesmí být vody moc. A vařím asi 16 minut. Pokud máte štávy z masa hodně, raději odeberte naběračkou do misky.
Přisypte velkou hrst majoránky a nalijte 33% smetanu ( 250ml) a 2 minutky povařte.
Nakonec vše v hrnci tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Pokud je paštika hodně hustá, přilijte štávu, kterou jste naběračkou předem odebraly.
A to je vše, mé milé. Jen paštiku přelijte do misky a v lednici nám vydrží až týden.


...takto vypadá maso před mixováním...


... a takto po rozmixování...




Tato paštika patří mezi naše stálice během zimních měsíců a všechny návštěvy si ji moc pochvalovaly, tak jsem vám ji chtěla také představit. 
Paštiky miluji, ale ty kupované jsou z větší části produkty chemické laboratoře:-)
Dobrou chuť a ať s paštikou slavíte také úspěch:-)
Mějte se krásně, 
Monča

9 komentářů:

  1. Moni, krásné balení .... děkuju za recept .... "domácí" jsem ještě nikdy nedělala, tak ráda vyzkouším ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recept, určitě vyzkouším. Paštiku mám moc ráda, jen mi u kupovaných vadí, že nevím, co tam namixovali - a určitě je lepší to nevědět. Tady budu vědět, že tam jsou samé dobré věci!

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, ta musí být ale mooc dobrá! Taky jsem už paštiku zkoušela, ale jen z jater. Zdravím Margita

    OdpovědětVymazat
  4. Moni díky za super tip :-) Určitě ji vyzkouším, my máme takové domácí paštiky moc rádi :-) a když jsou ještě s láskou dělané, tak není co řešit. A navíc tvůj recept je fakt jednoduchý, takže to určitě zvládnu. Udělám manželovi překvápko :-). Tak přeji pěkný víkend na kopeček. Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Jo domácí, hmmm také mám na ni zálusk. Tak já už se do ní budu muset pustit. A třeba zrovna podle tvého receptu.
    Hezký den i celý víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, recepty u vás sleduji a nejeden jsem už spáchala a tak to dopadne i s paštikou. Zrovna tento týden jsem říkala, že bych chtěla paštiku zkusit :-). Tak se na ní o víkendu asi vrhnu. Moc děkuji a přeji krásný víkend Jiřina

    OdpovědětVymazat
  7. Mončo,ta paštika vypadá úžově a to tvé balení opětně nemá chybu,asi to těm mým chlapům zkusím udělat.Dám vědět jak to dopadlo.Mikeška

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, úplně se mi zbíhají sliny. určitě ráda vyzkouším, děkuji za pěkný nápad.
    Dana

    OdpovědětVymazat
  9. Mony,tak paštička je bombastická-jen jsem si pozměnila zadání masenka-sehnala jsem luxusní uzená žebra s haldou masa a k nim jsem přidala kachní jatýrka a trošku česneku. Chlap chodil uštipovat ještě paštička nebyla ve sklenkách ..... DÍKY MOC,KÁPLA JSTE MI DO NOTY,JSTE PROSTĚ PODNĚTNÁ BLOGGERKA,DÍKY :-) PŘEJI POHŮDKOVÝ VÍKENDÍČEK.MARCELA

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥