neděle 30. března 2014

...domácí zázvorové bonbóny...


Krásnou neděli
Dnes něco sladkého a zároveň zdravého.
Chlapské bonbóny, jak jím říkám...mají opravdu grády.
zázvorové bonbóny
Oloupejte zázvor, nakrájejte na malé kousky
 Zalejte kousky horkou vodou  a nechte stát 80 minut.
Vodu slijte vedle do hrnku a máte výborný čaj.
Dejte tolik moučkového cukru, kolik váží zázvor, 2 lžíce z vody, kde se louhoval a vařte asi 
45 minut.
Stále míchejte, aby se zázvor nepřipálil
Poté nechte zázvor okapat a vystydnout.
Nakonec kousky obalte v moučkovém cukru a uchovávejte v uzavřené skleničce.
Bonbónky vám vydrží asi půl roku.





Mějte se co nejlépe a užijte si dnešní krásný den
S láskou, Monča


18 komentářů:

  1. Mončo, to vypadá lákavě, určitě vyzkouším. A i pěkný dárek, když se to takhle pěkně dá do skleničky :-) Krásný den! Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Moničko, určitě musím také vyzkoušet, zázvor mám moc ráda :)
    Krásné jaro Petra ♥

    OdpovědětVymazat
  3. No to musí být něco na rýmečku. Zázvor mám, že bych zkusila?:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, zázvor miluji, už s příchodem podzimu si dělám do sklenice zázvor s medem a cibulí:_)
    Chci se zeptat, zmátla mě fotka "s pánví?" - ten zázvor má být lehce ponořený nebo má být úplně ponořený jako brambory?
    Děkuji Magda
    Ps. A existuje jen varianta s moučkovým cukrem? Jestli by se nedal nahradit něčím lepším? Nevím neznám....děkuji a krásnou neděli:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Omlouvám se, včera si Bety hrála s PC a nějak příspěvek vymazala:o)))))
    krásný den a doboru chuť, Monča

    OdpovědětVymazat
  6. Kandovaný zázvor si pravidelně kupuji, tak že moc děkuji za návod, jak si udělat vlastní!
    Posílám pozdravy Moni!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Geniální! :-) Měla jsem kupované a manžel i syn mi na ně chodili... Jsem ráda, že vím, jak je připravit a nenechat se o ně připravit:-) Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Monika, krásny blog ;) a krásna obývacia izba.

    OdpovědětVymazat
  9. Také jsem zkoušela (já podle pořadu Kouzelné bylinky) a moc nám chutnají. Ještě se chystám na zázvor. limonádu :-) Pěkný večer Eva

    OdpovědětVymazat
  10. I my sledujeme televizi :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je síla!! Děkuji, úplně mi tu zavoněly :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Tak už se mi zázvor louhuje, jsem zvědavá, jaký bude výsledek :) Jste skvělá, Moni! A jsem ráda, že jsem Váš blog objevila. Jednou jsem brouzdala po netu a hledala recept na domácí mléčnou rýži - a Váš blog mi snad seslalo samo nebe! :) Teď se ještě vrhnu na ikeácký koláč :) Tak držte palce!

    Nikola

    OdpovědětVymazat
  13. Neuvěřitelné, pomohou na cestách během nevolnosti?

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den, bonbóny jsem zkoušela. Prvně vypadali jako ty vaše a po půl dni se rozpustil ten cukr co v nich byl zazvor obalen. Nevíte kde se mohla stát chyba?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musite nechat obalene bonbony dobre oschnout. Jinak ve sklenici pusti vodu a cukr se rozpusti..

      Vymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥