pátek 18. dubna 2014

... domácí müsli...



Domácí musli si děláme poslední měsíc často.
Mnohé určitě znáte a třeba přidáte vaše tipy a zlepšováky.

Pokud byste rádi doplnili minerální látky, vitamíny skupiny B, zinek, železo, fosfor, lecitin, vlákninu a mnoho dalších prospěšných látek...není nic znazšího a levnějšího, než si upražit své domácí müsli. Příprava zabere asi 15 minut a s mlékem či jogurtem je to hotová lahoda.

Naše domácí müsli:

400 g špaldových vloček
50 g hrozinek
50 g brusinek
150 g mandlí
3 vrchovaté lžíce medu

Mandle si i se slupkou opražím nasucho na teflonové pánvi a nechám stydnout.
 Nasucho opražím i vločky... pozvolna na mírném ohni asi 6 minut.
Přidám med a nechám rozpustit a pořádně zamíchám. Přidám hrozinky, mandle a toť vše.

Přiznám se, že když jsme stavěli chaloupku pro holky a do toho jsem natírala i terasu a zahradní nábytek a dělala záhony a pekla na oslavu...na vaření pro nás  čas nějak  nezbýval...musli s mlékem byl oběd a zasytil až do večerních hodin:o))))




Tak a dnes už opravdu poslední příspěvek, nějak jsem to volno využila:o)))
Mějte se nádherně,
Monča

2 komentáře:

  1. Děkuju moc za nápad. Včera jsem dělala domácí mandlové mléko, takže mám spousty namletých mandliček :) Myslela jsem, že něco upeču, ale nakonec vyhrálo müsli :-D Ještě jednou děkuju za inspiraci a přeji nádherné Velikonoce. Terka

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavéj nápad, ale ještě by to chtělo upgrade tohoto článku a přidat, jak udělat takové ty křupavý:
    http://www.omegasport.cz/data/eshop/27/musli-medove-pro-bio.jpg

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥