pátek 4. července 2014

... cizrnový salát s krůtím masem ....



Cizrnový salát s krůtím masem:

Cizrnu si přes noc namočte do studené vody a druhý den uvařte asi 45 minut.
 Solte až nakonec, když je uvařená.
Cizrna chutná jako oříšky a skvěle doplňuje všechny možné zeleninové a těstovinové saláty.

A co nám říkají moudré knihy o cizrně nebo-li římském hrachu?
Je to nejvhodněji stravitelná luštěnina  pro lidský organismus. 
Neobsahuje lepek.
Obsahuje 20% vlákniny, vápník, železo, vitamín B15, mnoho bílkovin, z tuků je nejvíce zastoupena nenasycená mastná kyselina linolová.



Do salátu jsem dala:
 orestované krůtí maso s bylinkami na olivovém oleji
(bazalka, oregáno, římský kmín, kurkuma, paprika, provensálské koření)
cizrnu
ledový salát
uvařené a vychladlé těstoviny
bílý jogurt
majolku
olivový olej
hořčici
mletý barevný pepř
sůl



Dobrou chuť

5 komentářů:

  1. Mňam, také ji mám moc ráda! Vyzkouším i do salátu..díky za receptík. Krásný víkend. Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko teda Ty si mi dnes spravila radosť na dvakrát...:-) ta orechovka je super to si hneď zajtra založím a druha radosť už asi 2mesiace mam kúpený cícer že raz ho nejak pripravím ale nebol recept, ty si trafila na strunu, ďakujem krásne už viem ako ho použijem. Pekný víkend prajem.

    OdpovědětVymazat
  3. Moni super blog,jsem stala ctenarka a moc vam fandim,diky.Alena

    OdpovědětVymazat
  4. super tip na dnešní večeři- těstoviny už mám uvařené, cizrnu vezmu z konzervy a to ostatní posháním doma , už k vám na blog chodím pravidelně - je to takové milé pohlazení s krásnými fotkami

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥