pondělí 14. července 2014

... domácí housky na hamburgery ...



Tyto úžasné housky peču  pro úspěch již poněkolikáté podle receptu Kitchenette.http://www.kitchenette.cz/clanek/227-burgerove-housky
Pokud máte pekárnu je práce minimální a výsledek úžasný.
A chutnají skvěle nejenom s domácímu burgery.


Domácí housky:

400g hladké mouky
120ml mléka
120 ml vody
1/3 kostky droždí
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
1 vejce

Všechny ingredience dám do pekárny. Má pomocnice  vše uhněte a nechá vykynout.
(Jinak vytvořte klasické kynuté těsto, jak jste zvyklé)
Těsto rozdělím na 10 dílů a vytvořím malé kulaté bochánky. 
Položím je rovnou na plech s pečicím papírem.
Zakryji utěrkou a nechám ještě 40 minut kynout. 
potřu vodou, posypu mákem, sezamem, kmínem a peču na 170°C asi 20 minut.


Krásný letní den

7 komentářů:

  1. Houstičky vypadají báječně a vzhledem k tomu, že tento recept ještě neznám, tak děkuji za tip a určitě moc ráda vyzkouším. Přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle po ránu...Vždycky mě to fascinuje:-) Hezký den.D

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, děkuji za tip. V pátek staršímu synovi zjistili alergii na laktózu a sóju, tak se mi recepty na domácí pečivo budou moc hodit. Jen mléko musím vyměnit za rýžové nebo ovesné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Moni, ty jsou krásný a lákavý, že mám zrovinka chuť pro jednu sáhnout...
    Dana

    OdpovědětVymazat
  5. Moni prosím šly by třeba z hladké špaldové mouky?Ráďa

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,hned včera jsem je vyzkoušela...jsou vy-ni-ka-jí-cí...mňam.Dneska dělám další dávku.Tvoje recepty ještě nikdy nezklamaly.Měj krásný den Dáša

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥