sobota 9. srpna 2014

... masové kuličky v červeném kabátku ...


Dnešním menu jsem se vizuálně inspirovala u Vandy
Kuličky jsou z mletého hovězího s vepřovým, přidejte sůl,  žloutky, bylinky dle chuti, vypracujte koule a  na sucho zapečte samostatně 10 minut v troubě při 160°C.

Na pánvičce jsem připravila tomatovou omáčku.
1 velká cibule na jemno
olivový olej
třtinový cukr
sůl
pepř
sušená bazalka
2 bobkové listy
protlak
rozmixovaná plechovka rajčat
100ml  33% smetany

Na olivovém oleji jsem zpěnila cibulku, nechala cukrem zkaramelizovat.
Přidala jsem všechno koření a pod pokličkou nechala asi 6 minut na mírném ohni změknout.
Přidejte ostatní ingredience a povařte asi 5 minut.

Zalijte předpečené koule a pečte ještě 20 minut při 175°C.
Já dala vychladit na celý den do ledničky, omáčka se krásně rozležela a provoněla
a večer jsem jen ohřála v troubě.
S ciabattou ... dokonalá večere!





Žijeme jen jednou,
ale dobrá jídla můžeme jíst vícekrát.

Dobrou chuť a pohodový víkend, mí milí.

2 komentáře:

  1. Tedy Moniko, tohle si přečíst (a uvidět!) hned ráno, tak to je síla. Bezvadný, to udělám, strašně mi to papáníčko láká. A ten pekáček nemá chybu, i když máme po babičce takový železný a ten je taky dobrý, protože ho používala ona.
    My zpěníme hodně,hodně moc cibule a pak do toho jako karboušky a protlak atd. Ale tohle je jiný šmak, bazalka atd. No, už se těším. Dneska máme těstoviny s bylinkami a kořeníčkem vše co roste na zahradě.
    Pěkný víkend! Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ještě než jsem otevřela komentář, říkám si napíšu - teda Moni a paní nad mnou začala stejně. Čím dál tím lepší, dáváš nám inspirace, kdo ti má stačit?
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥