neděle 26. října 2014

... hovězí na zázvoru ...





Tato zázvorová omáčka patří mezi naše TOP tři oblíbené.

Den předem naložit:
hovězí zadní na plátky, rozklepat
marináda:
3 lžičky mletého zázvoru
3 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce octa
3 stroužky česneku
voda nebo pivo

Druhý den:
Zprudka osmahnout plátky masa, osolit a vyjmout. 
Na výpeku osmahnout 2 cibule nakrájené na kostičky.
Do papinového hrnce  vložit, maso, cibulku a marinádu. 
Zalít vodou a vařit na mírném plameni asi 30 minut.
Otevřít papiňák, zahustit omáčku hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě.
Povařit asi 15 minut a přilít sladkou šlehačku.




Přeji vám dobrou chuť.

PS: Po dnešku mám splněné resty pro ty z vás, které mi často píší, 
že už dlouho nebyly recepty:o)

1 komentář:

  1. Taková nálož receptů, mám zase co zkoušet...i když tvoje recepty jsou skvělé a ještě žádný nezklamal a okamžitě se u nás zabydlel.Musím ti také napsat, že tvoje mýdla mě tak inspirovala a tak jsem začala vařit a zkoušet . Včera v noci jsem balila dvě dávky, měsíčkové a konopné...nejsou zdaleka tak dokonalé jako ty tvoje, ale asi jsem na dobré cestě.Dva druhy jsou zabalené a tak jsem uvařila další - šípkové.Vypadá prý salámově (komentář manžela)... Přeji krásnou neděli a děkuji za krásný blog

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥