sobota 25. října 2014

... opilé kuře ...



Krásnou sobotu všem ....
Po delší době opět nějaký recept.
My toto kuře děláme již mnoho let a mnozí z vás určitě také.

Opilé kuře:
1 plechovka piva
1 kuře v celku

marináda:
kurkuma
mletá paprika
provensálské koření
mletý zázvor
hořčice
kečup
olivový olej
sůl


Plechovku pořádně umyjte a udělejte do horního víčka co nejvíce děr.
Kuře posolte, pomažte marinádou a posaďte jej na plechovku.
Postavte do pekáčku s trochou vody
 a pečte asi 70 minut při 190°C.
A proč zrovna posed na plechovce?
Pivo se postupně při pečení uvolňuje a maso je velmi šťavnaté a měkké bez toho,
 aby bylo po pivě cítit.
Dobrou chuť.


Mějte pěkný víkend.
Monča

4 komentáře:

  1. Ahoj Mončo, už jsem o tom dávno slyšela ale nikdy nevyzkoušela. Vypadá to lákavě a nezbývá mi nic jiného než to příští víkend upéct. Určitě bude mít úspěch. Stáňa

    OdpovědětVymazat
  2. A nemate strach z barev, ktere jsou na plechovce? G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám .... můžete plechovku obalit v alobalu, nebo si sehnat speciální pekáček, kde je jich připraveno posezení pro kuře, kam se dá pivo rovnou nalít :o)
      M.

      Vymazat
  3. K té korkumě dejte vždy trochu pepře,je velice zdravá a bojuje proti rakovině,ale vždy jen společně s pepřem.Marie

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥