sobota 29. listopadu 2014

Pomalu pečená ...


... kačenka.

Dnes jsem plnila Tomovo přání.

Pomalu pečená kachna:

Kachnu hodně propíchejte, nasolte a okmínujte.
Položte ji do pekáčku, nepodlévejte.
Čtyři hodiny ji nechte při 120°C v troubě pod pokličkou.
 (V  polovině času pouze odeberte tuk)
Šťávu nechte v pekáčku u kačenky.
Po čtyřech hodinách  slijte  tuk,  šťávu si dejte do rendlíku, odklopte víko a pečte kachnu na troše zbylé šťávy ještě 30 minut při 180°C dozlatova.

Šťávu jsem v rendlíku zredukovala a zahustila trochou hladké mouky.

Ke kachně jsem podávala pohankové knedlíky se lněným semínkem a červeným zelím.
Recept jako minule, jen místo celozrnné pšeničné jsem dala pohankovou mouku.



... a poslední domácí pivečko podtrhlo chuť  křehoučké kačenky. 
Ve studni čeká na Vánoce ještě šest kousků pro kamarády, ale na ty ubalil
 tatínek prozatím embargo :o)



Dobrou chuť ...
 A po takovém obídku to chce určitě nějakou sportovní aktivitu:o)
Asi nazuji běžecké boty, až mi navečer slehne.

5 komentářů:

  1. Kachnu plánuji na Vánoce, jelikož jsem ji nikdy ještě nedělala, určitě použiji tvůj návod. Přeji hezký víkend a děkuji, Jana

    OdpovědětVymazat
  2. ..na kachně je úžasný, že se jen osolí a okmínuje, pak strčí do trouby a za pět hodin máte bez práce neskutečnou mňamku. U nás s červeným zelím a bramborovým knedlíkem...mňam!!! Krásný adventní čas! Renata z Brna:)

    OdpovědětVymazat
  3. Moni tak to ti nasi chlapi meli dnes stejne chute�� my meli take kacenu s dusenym bilym zelim a bramborovym knedlikem. Akorat to domaci pivecko nam chybelo �� pekny vikend katkab

    OdpovědětVymazat
  4. kačku taky s mužem můžem :))) ještě nám běhají čerstvé ,,po dvoře " pomalu pečenou dělám nejraději s domácím zelíčkem ... Šárka

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥