úterý 2. prosince 2014

Perníčky ...


... v režii našich holek.
Samy si je vytvořily, samy si je snědly.
A že nejsou dokonalé, nikomu nevadilo.
Ani jsme je nestačili ozdobit  a už vůbec né zavěsit :o)
Ále co, hlavně že jim chutnají a zapomenou na chvíli na Tatranky :o)

Medové perníčky:

Těsto:

350g hladké mouky
130g moučkového cukru
20-30g tuku (dávám máslo)
2 vejce
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mletého perníkového koření 
(kupuji v Praze U Salvátora)
1/4 lžičky skořice
3 lžíce medu
Zpracovat a těsto nechat přes noc v lednici.
Perníčky potírám před i po vyndání z trouby rozšlehaným vejcem s troškou vody.
Pečte při 160-170 °C 4-6 minut.

Sníh:

1 bílek
150g moučkového cukru
1 lžička citrónové šťávy




Dobrou chuť a pečení s dětmi zdar.
Trvá to sice déle, ale o to je potom větší bordel:o)



PS:  ... a že mají holky v pečení zkušenosti dokládá dobová retrokoláž:o)
Ještě jiná kuchyň a jak tak koukám i "jiné" děti.
Čas je neúprosný.





8 komentářů:

  1. Super:) Nemusím komentovat, jaký je zážitek cokoli dělat s dětmi - v pozitivním i negativním smyslu:)) A mladší holčička dělá pořád stejné obličeje:))
    Vaše fotky jsou naprosto skvělé a vždycky mi vykouzlí úsměv. Díky a krásný zasněžený a zamrzlý den. Pavla

    OdpovědětVymazat
  2. Také říkám jen super, usmívám, čeká mě peční s 4letou vnučkou. Perníčky jsou dokonalé, je vidět, že už holky umějí. Mám podobný recept, jen dávám sádlo a mažu až po vytažení z trouby jen rozmíchaný žloutek s mlékem nebo vodou, je to rychlejší.
    Moni, tak ráda k tobě koukám.
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen najdu nový příspěvek, už se mi sama od sebe roztáhne pusa od ucha k uchu :-) Pečení s dětmi je radost. Fotky jsou plné radosti. Jíst perníčky, které člověk sám vykrájel, položil na plech, (případně nazdobil, pokud to stihl:-), je radost veliká. A nabídnout upečené někomu, koho mám rád... Tolik radosti, a to je ještě do Vánoc daleko. Ať vám vydrží a provází na kopečku i v okolí každý den... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Že nejsou dokonalé? Já dělala těsto v sobotu, chystám se péct ve čtvrtek a jestli se mi povedou tak, jako vám, budu brečet štěstím :-D Vypadají krásně a těším se na další článek :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Moni,
    to je hezký, musím se podívat po starých fotkách, ten čas tak letí.....
    Ten malý pidižvík má hlavu od mouky nebo měla neštovice? Tipuji, že oboje.:-)
    Pa, Lucie. Měj se!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu neštovice, bingo:o)
      ... a mouka se tam určitě našla také:o))))
      M

      Vymazat
  6. Ahoj Moni =) moc se mi líbí Tvůj blog, ráda zde hledám inspiraci a ráda si prohlížím=) Dnes jsem podle Tvého receptu pekla perníčky. Teď jsem dodělala. Chci se zeptat-neviděla jsem nikde zda jsou hned měkké nebo až potom? Jinak kráááásný blog a přeji krásné svátky=) Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na´do, já ani už nevím, holky je ten den snědly. Ale přijdou mi daleko vláčnější a měkčí , než ty co vídám. Ono záleží, v čem jsou skladované..
      Sama je nejím.
      Krásný den, M

      Vymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥