neděle 18. ledna 2015

Malinová Pavlova ...



Na tento dezert, který vznikl díky obdivu primabaleríny Anny Pavlovy,
 se vždy těším a kdykoli mám vhodné ovoce, sáhnu po tomto receptu.

Už jsem jej zkoušela tady  z borůvek,
ostružin 
a dnes z malin.
Všechny varianty jsou výborné.
 Dezert není vůbec složitý, ač se tak může jevit.
Jen šleháte.
Nejprve sníh a potom šlehačku a to je vše.

 Dezert Pavlova:

1. ušlehejte sníh ze tří bílků se špetkou soli.
2. Do tuhého sněhu nasypte 150 g moučkového cukru,
1/2 lžíce hořkého kakaa a 1 lžíci balzamikové redukce
3. Z tohoto množství udělejte dvě placky (obří pusinky), 
které rozetřete  na plech s pečícím papírem.
Placka by měla být vysoká alespoň 2-3 cm.
4. Dejte do trouby a pečte 70 minut při 120°C
5. Ke konci pečení našlehejte 400ml šlehačky.
6. Na první packu dejte polovinu šlehačky + ovoce, přiklopte druhou plackou a opět zopakujte šlehačka + ovoce.
7. Nechte dezert alespoň dvě hodiny v chladu, 
aby měly pusinky čas nasáknout šlehačku.

.... a je to dezert rustikální, takže na vidličku:o))))




Mějte co nejlepší odpoledne,

27 komentářů:

  1. Jééé, ten vypadá bomba:-))) maliny miluji a sníh také :-))) sbíhají se mi sliny :-))) děkuji :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to lákavě! myslím, že v létě na ni dojde řada.. ukládám si inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  3. vyzera to vyborne ale dve hodiny piect?

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam a jestli se dobře divám, tak bez cukru? Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc de omlouvám, zapomněla jsem! Díky za upozornění:o)
      Už jsem napravila, ale nic vám nebrání si tam cukr nedat:o)
      M.

      Vymazat
  5. Ten vypadá skvěle, mňam :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera..opravdu a krásné foto..můžu se zeptat kde seženu tu balzamikovou esenci??slyším o tom prvně,,,??,díky ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilčo,
      je to balzamiková redukce.
      Výbornou mají v Lilu v řadě deluxe, ale stačí i obyčejné balzamiko, nebo vinný či jablečný ocet.
      M.

      Vymazat
  7. Peču ho od léta pravidelně díky Vám. :-)
    Místo redukce dávám červený ocet a dobrý. :-)
    Ale koukám, vy dáváte i mražené ovoce ??? Myslela jsem, že se tam hodí jen čerstvé ? To bych ho pekla častěji, mám zásobu v mrazáku. :-)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes poprvé jsem použila mražené a lze také. Ale čerstvé je čerstvé:o)
      M.

      Vymazat
  8. Vypada krasne,ale nedovedu si predstavit,jak se to ji :-) Mozna by bylo dobre udelat nekolik malych, jednoporci...at se s tim kazdy popere sam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo,
      dezert se uleží a nasákne, krásně lze porcovat. není to suché jako laskonka.
      jen je potřeba lžička či dezertní vidlička.
      M.

      Vymazat
  9. Vypada krasne,ale nedovedu si predstavit,jak se to ji :-) Mozna by bylo dobre udelat nekolik malych, jednoporci...at se s tim kazdy popere sam :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Maliny mám v mrazáku, zkusím ho! Balzamikový krém z Lidlu je na dezerty super. Díky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dostala jsem na něj z těch fotek hroznou chuť! Zítra má můj drahý nározky, myslím že už vím co rychlého a přitom delikátního mu (nebo spíš sobě:) připravím!

    OdpovědětVymazat
  12. Jeden z mojích najobľúbenejších receptov, s ktorým ešte stále prekvapím takmer každú druhú návštevu. Nechápem, že tento dezert pozná tak málo ľudív mojom okolí. Musímvšak priznať, že si ma dostala tými fotkami. Krásne tak reálne a živo odofetené, že by som zahryzla do malín jedna radosť. S malinami som ho však ešte nerobila, aj to je pravda, vždy to bolo bud kiwi alebo lesná zmes. A maliny mám v mrazničke a dnes má moja dcérka Sára meniny, spravím ju. Bude to moje prekvapenie pre nu. Tebe prajem krásny den, si veľlmi šikovná.

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá krásně, ještě jsem nikdy nedělala, ale budu muset. Chtěla jsem se zeptat, jestli ovoce které dáváte na šlehačku, ještě nějak připravujete, nebo jej jenom rozmrazíte( nebo čerstvé) pokladete navrch?
    Krásný den Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet,
      čerstvé ovoce nijak neupravuji, mražené trochu popráším moučkovým cukrem.
      Určitě zkuste, je famózní:o)
      Monča

      Vymazat
  14. Dostala jsem díky vám chuť na maliny :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Recept jako na zavolanou! Muž, bezlepkář, bude mít v sobotu narozniny. Prosím o radu, upečou se mi maxi pusinky i v remosce? Před pár dny jsem ji oprášila a nemám s ní moc zkušenosti, troubu doma nemáme. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se omlouvám, s remozkou mám zkušenosti z dob dávné, kde jsme tam dělali jen kuře.
      Ale zkusila bych alespoň z jednoho bílku na zkoušku:o)
      M

      Vymazat
  16. To vypadá báječně!! :-) Stejně jako slečnu/paní výše mě napadlo, jak se to asi porcuje, ale pokud to jde jak píšete, musí to být vážně paráda... Recept si zakládám a hned jak začně cokoli na zahradě dozrávat, pustím se do tvoření :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  17. Dobry den pani Moniko, zkousela jsem vas receptik, ale pusinky sly strasne ztezka odtrhnout od papiru na peceni. Cim to mohlo byt? Dekuji za odpoved, hezkou nedeli. Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,
      to netuším, mně lze vždy sloupnout v pohodě.
      Máte kvalitní, pevný papír???,
      Nejsem profesionál, tak různé fígle neznám. Třeba se tady někdo najde.
      MOnča

      Vymazat
  18. Ihned jsem dort vyzkoušela a papír šel také špatně sloupnout, maminka mi poradila - je to málo pečené a tak jsem jěště asi 40 min. přidala, aby to bylo správně tzv. vysušené. pak už to byla brnkačka a dort měl obrovský úspěch!!! Mončo opět díky

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥