středa 21. ledna 2015

naložený čaj se zázvorem ...


Výborný poctivý čaj plné chuti a vitamínů.
Do skleničky si na několik dní před podáváním naložte:

bio citrón 
pomeranč
zázvor na tenké plátky
a vše zalijte medem

Citrusy nakrájejte na kolečka a potom na čtvrtinky.
U citrónu nechávám kůru.
Zázvor loupu.
Vše vrstvěte do sklenice a zalijte medem od svého včelaře.
Nechte pár dní v lednici.
Do hrnku nalijte vařící vodu a lžičkou si naberte množství naloženého ovoce,
 jaké vám vyhovuje.
A máme další recept z přírody a levnější než Coldrex :o)




Přeji vám, abyste si čaj  mohli vychutnávat jen jako zdravý doplněk 
a né jako nutnou medicínu například při chřipce.
Opatrujte se,


20 komentářů:

  1. hmmm to vypadá báječně a zázvor miluju- tedy hlavně jako medicínu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím - tento čaj beru jako nejlepší prevenci před chřipkou. Minulý rok jsem dělala tento čaj a letos piji obden velký hrnek s čerstvým strouhaným zázvorem, citronem a medem, sem tam přisypu maličko skořice.. Zatím jsem ani nepšíkla :-)

    Mějte se hezky :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, tohle přesně doma děláme, když marodíme - je to výborná a hlavně chutná medicínka. Kolikrát si to s manželem připravujeme i když jen cítíme, že na nás něco leze nebo jako prevence, když jeden z nás je nemocný .... no prostě nám chutná :-D Akorát to máme bez pomeranče, ale to hned taky vyzkouším :-D Díky za tip a hodně zdravých dnů :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Směs je úžasná, používám ji jako sirup. Čaj jsem ještě z této směsi nevařila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, zítra dokoupím chybějící suroviny a nakládám, snad předběhnu bacil...doufám :o)
    Hezké dny ve zdraví :O)

    OdpovědětVymazat
  6. Mončo, milujeme zázvorový čaj s citronem a medem, je to vzpruha a nejlepší prevence jakmile člověk ucítí nějakou nedobrotu v těle. No vidíš, to by mne nenapadlo si to takhle naložit - hned na víkend připravím. Měj se hezky. Ála

    OdpovědětVymazat
  7. Tak toto ma láka. Kedže mám rada čaje a aj domácu bylinkovú lekáreň, určite vyskúšam túto perfektnú novinku. Ďakujem za skvelý tip :)
    m.

    OdpovědětVymazat
  8. Dostala jsem na něj chuť, určitě ho vyzkouším. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  9. To je dobrý nápad, vyzkouším. Jakou asi tak to může mít trvanlivost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bjanko, po pravdě nevím, vždy čaj využijeme dřív, než abych zkusila skutečnou expiraci.
      Loni jsem dostala od kamarádky to samé jen bez pomeranče a měli jsme ho měsíc v lednici.
      Třeba to bude dotaz na mé čtenářky, někdo to třeba zkusil jak nejdéle vydrží???
      Krásný den,
      M

      Vymazat
  10. Moni, moc díky za recept..nikdy jsem nedělala , znám jen čaj se zázvorem a ten pomáhá..Ale tohle nejenže vypadá krásně, ale už úplně vidím, jak to léčí..Měj se krásně Inka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a je chuťově božský, Inko.
      Díky a krásný den,
      papa Monča

      Vymazat
  11. Ahojky Mončo,
    děkuji moc za recept. Úžasné. Hned se do něj pustím. Bude chutnat dobře i jako prevence proti bacilům.
    Krásný den. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho nestačím přidělávat, nějak jsem mu propadla:o)
      Ať chutná,
      M

      Vymazat
  12. Mila Monika, dakujem opat za skvely napad, uz mam tych ovocnych a bylinnych cajov dost, no tento bude super pre zmenu:-) Prajem vsetko dobre ...Gabika...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Gabčo.
      Krásné dny, M

      Vymazat
  13. Mončo, díky za návod, ráda vyzkouším, jen mi vrtá hlavou, zda má smysl nechávat tu kůru z citronu? A ovoce do skleničky pěchuješ aby med jen prolil volné místo, nebo vkládáš volně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko,
      to je přeci na Tobě, pokud nechceš kůru, nedávej.
      Ovoce trochu upěchuji, ale snažím se, aby bylo všude prolito medem, konzervuje se tak.
      Ať chutná,
      M

      Vymazat
  14. Taky si ho dělám, ale jen čerstvý, takhle nechat uležet jsem ještě nezkoušela a s pomerančem taky ne .... musim vyzkoušet, díky:-))

    OdpovědětVymazat
  15. dobrý den, úžasný recept. A zaujala mě ještě jedna věc, jak děláte ty černé cedulky?? Vypadá to jako napsáno křídou. Děkuji mco za odpověď :)

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥