pondělí 19. ledna 2015

Zapečený trhací chléb ...


Tak tato naprosto famózní věc nás dostala.
Na první pohled ...chleba se sýrem. Pro někoho nuda.
Ale ten chuťový akord!
Musíte vyzkoušet, abyste pochopili.
Dostali jsme jeden bochník k Vánocům od mé kamarádky Simči a od té doby je to naše nejmilejší mňamka, kterou jíme všichni společně a trháme si z jednoho bochníku najednou.


Zapečený trhací chléb:

menší bochník chleba

250g Cheddaru
150g másla
1 feferonka
petrželka/ pažitka/ libeček/  
( co máte rádi)

Bochník nakrájejte opravdu ostrým nožem, ale nesmíte rozříznout dno bochníku!
Toto je takový malý chirurgický zákrok a nejsložitější část receptu.
Máslo povolte na pánvičce s přidejte na drobné kousíčky nasekanou 
feferonku a nastrouhaný Cheddar. 
Pro děti si samozřejmě upravte feferonku  třeba na kapii:o)
Ale dnešní feferonky nijak zvláště nepálily a holky je bez problémů zvládly.
Vše promíchejte a přidejte nasekané bylinky, které máte rádi.
Pokud mohu radit, nekupujte eidam ani jiný druh sýra. 
Cheddar je tučný a jiný sýr vám neudělá takový zážitek, který tento recept skrývá.
Např. v Lidlu mají pravý anglický 
Cheddar za cenu srovnatelnou s našimi obyčejnými sýry a je skvělý.
(80Kč/400g)

Směs z pánvičky ručně napatlejte (krásná čeština)
 všude do každé mezírky rozkrájeného chleba.
Řádně zabalte chléb do alobalu. Raději použijte dvě vrstvy.
Takto vám chléb v lednici vydrží i několik dní.
Až budete chtít konzumovat, stačí dát bochník i s alobalem do rozehřáté trouby 
na 200°C asi na 15 minut, poté alobal rozevřete a pečte ještě asi 10-15 minut do křupava.

Dobrou chuť a skvělý zážitek ze společné krmě, 
kdy si jeden přes druhého snaží utrhnou to své:o)





A dejte vědět, jak se u vás zabydlel trhací chléb:o)
Krásný den a nezapomínejte:

"Žijeme jen jednou,
ale dobrá jídla můžeme jíst vícekrát."

19 komentářů:

  1. Jé, ten děláme! Kdysi jsem našla recept v Apetitu s jarní cibulkou. Je skvělý a v létě se dá zapéct i na grilu. Hezký den! Svatava

    OdpovědětVymazat
  2. Recept jsem viděla někde na internetu už dřív, ale nikdy jsem se neodhodlala, až dnešní článek mě asi konečně přesvědčil, že to musím určitě zkusit, vypadá to báječně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Famozne, skvely nápad a hned si ho idemaj vyskúšať. Vidno, že si dokážet život uživať. ... Pozdravujem zo Slovenska.Kvetka

    OdpovědětVymazat
  4. Ježíííš to je nádhera...určitě vyzkoušíme. Mončo jen nevím, jak se mi podaří s tímto Vaším blogem dodržet to předsevzetí, že zhubnu:-)))) Je mi tady tak dobře, děkuji Bohuna

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Nevím co tady blbnu :o))).
      Mončo, také jsem kdysi někde četla podobný recept, ale sejde z očí, sejde z mysli a tak díky za připomenutí. Na letní grilování je to suprová záležitost, ale než bude ten správný čas musím vyzkoušet doma... Ála

      Vymazat
  6. Moni, díky za inspiraci..Tomášovi poděkuj za popis... s tím sýrem má pravdu, mám podobné zkušenosti...chleba vypadá mňamózně:o)) a určitě vyzkouším..tak a teď jsem z toho dostala hlad:o))..krásný pondělní podvečer..Inka

    OdpovědětVymazat
  7. Moni, myslím, že na víkend mám práci. Díky :o)
    Hezký večer na kopeček.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Tý jo tak ten vypadá dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Tvůj blog jsem našla úplně náhodou a jsem uplně paf jak je nádherný ty fotky taková něžnost na mě z toho blogu dýchá cosi zvláštního.Já myslím že tě to hrozně baví a děláš to jakoby s láskou.Měj se moc hezky někdy příště♥

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá úžasně, hned bych si dala.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento recept znám a je naprosto famózní! Jen ho děláme z malého chleba, velký je prostě příliš velký :-)) Děkuji za tip na dnešní večeři :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  12. A já moc děkuju za uvědomění si, že koupit si dobrý a chutný sýr nemusí být až tak velká zátěž pro peněženku...
    V Lidlu nakupuju dá se říci výhradně, cheddar jsem zatím nechávala ladem, ale i kdybych si ho všimla, tak kvůli předsudkům ohledně ceny takovýchto sýrů by mě asi ani nenapadlo dál zkoumat např. to, že je to cena za 400 gr balení..
    A přitom na druhé straně - kvůli rizotu bez výčitek občas koupím 100 gr balení parmezánu za 45 korun :)
    A manžel včerejší koupi taktéž hodně ocenil a nevědomky tak zařadil tento sýr na seznam pravidelných nákupních položek :)
    Díky Mončo, Monča :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak toto vypadá., že s minimální námahou lze dosáhnout výsledku s maximálním efektem. Moc pěknė a lákavė. Jen poprosím o upřesnění, máslo uplně rozpustit nebo jen nechat povolit a pak vetřít mezi nakrojeny chléb. Děkuji a mějme se všichni co chodíme na tento Blog co možná nejlépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně stačí povolit, ale nic se nestane, když se máslo i rozpustí:o)
      MOc děkuji, M.

      Vymazat
  14. a teď mám hlad! vypadá to parádně :)

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den, tento víkend jsem použila tři Vaše recepty a na svůj blog dala odkazy na Vaše recepty, resp. na blog. Doufám, že Vám to nevadí, moc děkuji za krásný blog, jsem pravidelný čtenář ;-)!
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, vůbec nevadí a jsem ráda, že chutnalo:o)
      M.

      Vymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥