sobota 7. března 2015

Domácí kachní paštika ...



Rychlá kachní paštika

400g kachních jater
3 lžíce sádla
1 velká cibule
1 vrchovatá lžíce koření paštika
nejlépe od Salvátora z Prahy
250ml 30% smetany
hrst majoránky
lžička oregána
sůl, pepř

Cibulku nechám 10 minut pod pokličkou se solí dusit na sádle.
Přidám pokrájená játra a posypu kořením na paštiku, popepřím a nechám játra orestovat.
Poté podleji horkou vodou a 12 minut dusím.
Přiliji smetanu a minutu povařím.
Nasypu majoránku a dochutím solí i kořením, je-li potřeba.
Vše rozmixuji tyčovým mixérem a horké naliji do skleniček.
Pokud chcete, aby paštika vydržela déle, zalijte ji rozpuštěným sádlem, ale my paštiku do dvou dnů sníme:o)




Dobrou chuť a krásnou dnes 100% jarní sobotu.

4 komentáře:

  1. Zdravím celý kopeček,také dělám je opravdu výborná.))) Přeji krásný jarní víkend.....pa Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za tip, určitě ji zkusím!:) Už jsem zkoušela z kuřecích jater a byla nějak málo dochucená. Asi musím použít víc koření a taky sůl. Každopádně byla alespoň opravdu dietní:) Sobotu jsme užili, neděli ještě plánujeme:) Tak hezký víkend i na kopeček:) M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Mončo taky budu dělat paštičku ale až na velikonoce. Teď držíme půst. Stáňa

    OdpovědětVymazat
  4. Moni, paštika vypadá dokonale a opět krásně zabalené a nafocené! Hezký den! Radka

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥