pátek 3. dubna 2015

Trochu jinak ...



Portugalské koláčky s malou obměnou.
Neměla jsem dnes pomeranč, tak jsem vymačkala do karamelu šťávu z jednoho citronu a navrch  přidala malinu.
 Musím říci, že jsou ještě lepší.
Koláčky mají ale jednu velkou chybu, vůbec tu nevydrží :o)
Než poklidím kuchyň a nádobí, musím si uzurpnout alespoň na ochutnání.




Dobrou chuť a krásnou  Bílou sobotu.
Jen ať není dlouho bílá díky napadlému sněhu.

A co vlastně dělat o Bílé sobotě?
- upéct mazance a beránka
- malovat vejce
- uplést pomlázku
- vyjít na zahradu a zatřást stromy, aby se probudily k životu
(tak to v té vánici bez újmy  zvládněte :o)

5 komentářů:

  1. Vypadá to tůůůze lákavě. Moni, člověče, koho jsi v té vánici poslala na maliny? Marie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím,vypadají opravdu dobře......Krásné Velikonoce)))pa,Šárka PS:holky nezapomeňte si v pondělí vycpat zadnice)!)

    OdpovědětVymazat
  3. Moniko, touhle nádherou mi děláte chutě už pěkně dlouho, takže jsem se rozhodla, že konečně přestanu "slintat" a zítra je upeču! :o) Děkuji (opět) za inspiraci! Luci.Je

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že jste se originálu spíše přiblížila. Ona ta portugalská klasika žádný pomeranč ani neobsahuje. Sám Jamie O. tyto nazývá rychlými portugalskými koláčky, protože odpadá "vaření" náplně (mléko, cukr, mouka, vanilka, po zchladnutí vejce...). Ale vypadají a jistě i chutnají dobře!

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají nádherně a zrovna mám v lednici maliny :o))) A koukám, že alespoň jeden bod mám skoro splněný - beránek už je na stole (i na blogu :-D), nádivka je v troubě a mazanec kyne :3 Přeji krásnou sobotu! :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥