pátek 24. července 2015

Cheesecake


Kupovat téměř kilo drahé Philadelphie se mi nechtělo a tak jsem přistoupila na levnější variantu cheesecaku ... z mascarpone.
Dnes jsem se inspirovala internetem, ale receptů je tam požehnaně a každý trochu jiný, 
tak jsem je porůznu smíchala dohromady.
A vyšlo to :o)


Cheesecake

korpus:
250 g BeBe sušenek
125 g rozpuštěného másla
50 g rozemletých mandlí
Sušenky rozmixujte v robotu, nebo rozbijte paličkou v igelitovém sáčku.
Smíchejte s máslem a napěchujte třeba pomocí dna skleničky do dortové formy,
 kterou jste vyložili pečicím papírem.

Krém:
500 g mascarpone
220 g cukru 
Já používám vanilkový domácí
= cca 300 g cukru krupice postupně rozmixuji v elektrickém mlýnku na kávu s jedním CELÝM vanilkovým luskem, který si nakrájím na 1 cm kousky.
3 vejce
špetka soli

Vše vyšlehat, nalít směs na korpus a nechat 10 minut stát a občas sklepnout formu,
 abychom dostali co nejvíce bublinek pryč a dort byl kompaktní, bez prasklinek.
Troubu rozehřejte na 190°C a pečte asi 25 minut. 
Potom dort vyndejte a nechte trochu vychladit.
 Posypte lehounce celý povrch mletou skořicí a na dort nalijte:
300 g zakysané smetany 
smíchané s 3 lžícemi moučkového cukru.
Já opět používám domácí vanilkový.
Pečte ještě 5-7 minut při 210°C.
Dort vyndejte, nechte úplně vychladnout, přikryjte alobalem a nechte minimálně 
12 hodin v lednici, ale nejlepší je uleželý za dva dny.

Při podávání můžete polít redukcí z malin, jahod ... ale já na zahradě našla jen rybíz:o)



Dobrou chuť a prima den,

8 komentářů:

  1. klasika... neurazí ani nenadchne

    OdpovědětVymazat
  2. Na cheescake se chystám už dlouho - tak můžu vyzkoušet podle tvého. Díky za recept

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá božsky ;-))))
    Jelikož se blíží svátek svaté Anny, chystám se dnes na Tvůj lentilkový dort, doufám, že bude mít stejný úspěch jako Tvůj pařížský. A cheescake přijde na řadu nejspíš v srpnu neb to má narozeniny manžel :-)
    Moniko... díky Tvému blogu mám pocit, že mi pomáhá dívat se na život jinýma očima. Učím se užívat si vaření, což je díky Tvým receptům a především krásným fotografiím docela jednoduché... člověka to totiž úplně láká vařit. A musím napsat... BAVÍ MĚ TO :-))))
    Mějte se krásně rodinko :-) Venda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendo, moc díky ... za vše.
      Věřím, že to v srpnu vyjde♥

      Vymazat
  4. Dobry den.nadherny dortik,mohu se zeptat,jestli nemate zkusenost s pridanim kousku cokolady do naplne? Dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkušenost nemám, ale proč to nevyzkoušet:-)

      Vymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥