úterý 25. července 2017

domácí nanuky


Letos nějak ve velkém frčíme na domácích nanucích. Frčíme ... přesněji řečeno, já vyrábím, holky konzumují. Ani jsem je nestihla pořádně vyfotit, jak rychle mizí. 

Vždy jsem dělala domácí zmrzlinu, ale aby byla nadýchaná, je to docela pracný proces. Nanuky jsou šup šup a víte, co do nich dětem dáte. Smetanu do nich nejprve vyšlehám a potom jsou nanuky jemné, našlehané jako ty kupované. Množství, která uvádím jsou na 12 kousků nanuků. Tvořítka na nanuky mám z IKEA. Jsou po 6 ks. 

Meruňkový nanuk

250 ml 33% smetany
250 ml tučného tvarohu z vaničky
4  celé meruňky
cukr

Vyšlehejte smetanu s cukrem krystal do šlehačky. Tvaroh rozmixujte s meruňkami, neloupejte je. Vše smíchejte a ochutnejte. Směs by měla být dost sladká. Po zmrznutí chuťové pohárky vnímají cukr slaběji. Tento typ nanuku lze aplikovat na jakékoli ovoce. Nebo vynechejte mléčné složky a udělejte jen nanuk ovocný.
Směs dejte do tvořítek a přes noc krásně zatuhnou.


Nanuk Míša

250 ml 33% smetany
250 ml tučného tvarohu z vaničky
4 lžíce zakysané smetany
cukr

Vyšlehejte smetanu s cukrem, přimíchejte tvaroh, zakysanou smetanu a dejte do formiček. Hotovo dvacet.


Holek nejmilejší je poslední dobou čokoládová stracciatella

Čokoládový nanuk

250 ml 33% smetany
250 ml tučného tvarohu z vaničky
4 lžíce zakysané smetany
cukr
70 g mléčné čokolády
30 g hořké čokolády

Vyšlehejte smetanu s cukrem, přidejte tvaroh a zakysanou smetanu. Mléčnou čokoládu rozpusťte a přimíchejte do šlehačky s tvarohem. Hořkou čokoládu nakrájejte na jemné malé kousky a smíchejte. Dejte do tvořítek a do mrazničky.

Jak vidíte, příprava není vůbec složitá a díky vyšlehání smetany jsou opravdu úžasné. Kombinujte i své oblíbené chutě a uvidíte, jak budou děti nadšené. Nebo je rovnou povolejte k sobě a vyrobte nanuky spolu:-)

Krásný den.
M.

11 komentářů:

  1. Děkujeme za další krásnou inspiraci. Nanuky jsem ještě nedělala, nemám tvořítka, ale pravidelně s klukama vyrábíme zmrzlinu - dávám jim to do mističky, anebo jsem si koupila klasické kornoutky. Kluci je taky milují. Dělávám vanilkovou, naposledy jsem zkoušela přidat čerstvé jahody - a ta neměla chybu :-)
    Nejvíce se mi osvědčil recept od Itala v kuchyni. Jen dávám méně cukru, podle originálu je vážně děsně sladká :-)
    http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Semifreddo

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkouším, děkuju za recepty. U nás frčí nanuk ala presnídávka 😉

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, mame doma tez tyto tvoritka a vyrabime zmrzku taky ve velkem.
    Akorat jsem dnes hlasila, ze uz opet v mrazaku nejsou a ja nemela ani jeden ;) ;(
    Pekne dny preji ***

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam!! Pamatuji si, jak mi vždy v dětství mamka dělala Míša nanuky :) To byla lahoda.. A občas když byly meruňky, tak dělala i ty. Hned bych si meruňkový dala, ale všechny nám zmrzly :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. To se hodi dneska jsem formy v Ikea koupila bohuzel jen 6 😁 hezky den Radana

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný den na kopeček :-) Také mám stejné formičky a také dělám Míšu a ovocné (super kombinace byla jahody + broskve) :-) Jen u nás je letos poptávka po čokoládové polevě na Míšu...nemáte vyzkoušeno? Mně se to nedaří...poleva je chuťově skvělá (kvalitní mléčná a hořká čokoláda + smetana), na namáčení nanuků používám vyšší úzkou nádobu...ale prostě to na tom nanuku nedrží... Nemáte, prosím, někdo radu? Eva.

    OdpovědětVymazat
  7. My letos taky jedeme na nanukach ve velkém... u nás jsou v oblibě i vodové (prostě mrazim šťávu) a jogurtove s medem.

    OdpovědětVymazat
  8. Takové dobroty....sice nemám malé děti, ale i dospělým přijdou k chuti :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  9. Moniko, super, díky. Střídají se nám tu vnoučata, jako turnusy na táborech, tak hned vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Moničko to je úžasná inspirace..nanuk Míšu určitě vyzkouším,protože jej miluji.Děkuji moc za receptíky a tip.Přeji krásný zbytek prázdnin.Posílám k vám NA KOPEČEK hodně pozdravení.Anna♥

    OdpovědětVymazat
  11. ahoj Mončo,
    domácí zmrzlina i nanuky jsou u nás letní evergreeny. Domácího Míšu jsem neznala, ale tvoje perfektní fotky a snadná rychlá výroba mě zlákaly recept vyzkoušet. Všem chutnalo ! Znovu posílám na kopeček hromadu díků, všechny Tvé příspěvky jsou fakt vyvedené! Určitě za tím stojí spousta času a práce, a tak díky že s námi čtenáři sdílíš svůj svět! P.

    OdpovědětVymazat

Mějte se hezky a předem děkuji za vaše milá slova a řádky, kterých si velmi cením.
S láskou Monča ♥